Lessen weer van start!

Na een periode van buitensporten en een mooie zomervakantie gaat Pro Patria weer van start met haar lessen. Vanaf 24 augustus kunnen we gelukkig weer in de sporthallen van de Gemeente Waalwijk terecht. Hier zijn wel wat regels aan verbonden en het is natuurlijk zien hoe het coronavirus zich verder ontwikkelt de komende tijd. Wanneer er wijzigingen zijn betreft het sporten in de sporthallen informeren wij jullie zodra dit bij ons bekend is.

Voor nu geldt het volgende voor alle locaties waar wij onze lessen verzorgen:

  • Omkleden thuis, geen gebruik van de kleedkamers
  • Beperk het gebruik van sanitair zoveel als mogelijk
  • Kinderen worden afgezet bij de deur van de sporthal
  • Iedereen wacht buiten bij de deur van de sporthal totdat je gehaald wordt door de trainer (net zoals met het buiten sporten). Dit is met name om het contact tussen verschillende groepen zoveel mogelijk te beperken
  • De leiding laat de voorgaande les via de zijdeur naar buiten wanneer dit mogelijk is op de locatie
  • Kinderen hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren onderling, bewaar wel zoveel mogelijk de afstand tussen leiding en kinderen
  • Volwassenen handhaven de 1,5 meter afstand onderling en met de leiding
  • Buiten de sportlocatie zijn de ouders/ volwassenen zelf verantwoordelijk voor de benodigde afstand te bewaren
  • Wanneer je zelf niet fit (verkouden, koorts etc) bent, kom je niet naar de les
  • Wanneer iemand in je gezin niet fit (verkouden, koorts etc) is, kom je niet naar de les

De normale lestijden zijn weer van kracht, zoals we gewend waren voor het buitensporten. Er is geen maximaal aantal sporters wat binnen mag sporten, dit is nagevraagd bij de gemeente.

Klik hier voor de lestijden.

 

Woensdagmiddag

Voor de woensdagmiddag zijn wij als bestuur hard op zoek naar een vervanging voor de leiding. Zoals u wellicht heeft gelezen heeft Denise helaas onverwachts afscheid van ons genomen. Het blijkt steeds moeilijker om trainers en of trainsters te vinden. Kent u iemand of heeft u zelf interesse om uw hulp aan te bieden dan horen wij dit graag. Het gaat om drie groepen die ieder een uur sportles te krijgen waarin de basisbeginselen van de turnsport zoals balanceren, coördinatie, leren vallen en opstaan, lopen en rennen etc. centraal staan. Er staat een kleine maar leuke vrijwilligersvergoeding tegenover en het volgen van een cursus en/of bijscholing behoort tot de mogelijkheid.

We zijn naast diverse oproepen ook in contact met de gemeente of zij ons wellicht kunnen helpen.

Zodra er meer bekend is over de nieuwe leiding wordt u geïnformeerd. Tot nader order gaan we er van uit dat we gewoon van start kunnen op de woensdagmiddag met hulp van iemand.

 

Ook gaan de turnhaltrainingen weer van start. De selectiegroep ontvangt de trainingsdata in een e-mail met de informatie.

NO COMMENTS

POST A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.