Heb je zin om een uurtje gezellig en ontspannen te sporten dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je kunt bij ons terecht voor:
turnen | peuter/kleutergym | aerobics/steps | volleyballen | zaalvoetbal

Tevens zijn er diverse groepen heren en/of dames Beter Bewegen en GALM-ers. Dit zijn groepen voor de wat ouderen onder ons die toch nog graag in beweging blijven. Al onze groepen worden begeleid door gekwalificeerde leiding.

Wij zijn een vereniging die zich richt op de breedtesport voor jong en oud en hebben het verenigingsgevoel nog hoog in het vaandel staan!! Inmiddels telt onze vereniging 350 leden!

Door het jaar heen worden er diverse activiteiten georganiseerd, hierbij kun je denken aan:
bingo’s | fietstocht | kindermiddagen | avonddriedaagse | nieuwjaarsreceptie | kamp

_____________________________________________________________

Pro-Patria is aangesloten bij de K.N.G.U. , de overkoepelende organisatie voor turnverenigingen. Voor meer informatie over de K.N.G.U. klik K.N.G.U.

Heb je na het surfen op onze site nog vragen neem dan contact met ons op: info@kcgvpropatria.nl

Ook maken wij deel uit van STW Alianza. STW Alianza bestaat uit vijf verenigingen uit de omgeving van Waalwijk. Leden van Alianza trainen in de turnhal in Waspik. Hieronder vindt u verdere informatie over de turnhal.

__________________________________________________________________

De turnhal

De locatie van de nieuwe turnhal is de oude tennishal in Waspik naast de sporthal. Het betreft een compleet ingerichte turnhal met permanente toestellen, hoofdzakelijk bedoeld voor het geven van trainingen en eventueel kleine wedstrijdjes i.v.m. de kleine toeschouwersruimte.

Er gaan 5 groepen in de turnhal trainen;

Heren/jongens ABC

Dames/meisjes A selectie

Dames/meisjes B selectie

Dames/meisjes C selectie

De groepen Dames en Heren C selectie trainen gemiddeld 3 tot 6 uur.

De andere groepen gemiddeld 9 tot 12 uur. Daarnaast zullen er nog wat snuffeluren ingelast worden voor de leden die in aanmerking komen of willen komen om in de turnhal te gaan trainen. De turnhal zal door een nieuw op te richten stichting worden beheerd. Dit is een vereiste van de gemeente Waalwijk om zo de financiële druk, niet direct bij de verenigingen te leggen.

Het bestuur van de stichting zal bestaan uit de voorzitters van de 5 Waalwijkse gymnastiekverenigingen met daaraan toegevoegd een secretaris en penningmeester. Zij zullen worden geadviseerd door een adviesorgaan, die bestaat uit alle bestuursleden van de 5 verenigingen.

Turnhal Waspik staat voor:

Veiligheid zowel voor trainers als turners; ARBO omstandigheden technisch kader, een vaste opstelling van toestellen, geen gesjouw meer en volle benutting van de turnles; Alle turntalenten uit Waalwijk zijn aanwezig: goed voor de sociale contacten en ze kunnen elkaar motiveren en stimuleren; Een breed opgezet technisch beleid wat er voor moet zorgen dat iedere turner/turnster op eigen niveau traint en dat de talenten de mogelijkheid krijgen om door te stromen naar een hoger niveau. Dus een perfect afgestemd trainingsprogramma;

Regionale uitstraling naar buurtgemeenten met als gevolg een aantrekkingskracht voor nieuw talent.
Voor verdere informatie: www.turnschool-alianza.nl