Beweegdiploma bij Pro Patria

beweegdiploma1

46297_beweegdiploma-2_origineel

 


Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar ó zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind. De KNGU zorgt in samenwerking met gymnastiekvereniging Pro Patria uit Sprang-Capelle ervoor dat kinderen op jonge leeftijd het beweegdiploma kunnen halen.

 DSC_2133

In de leeftijdsperiode van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand en ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid.

Pro Patria start vanaf 11 maart met het beweegdiploma. Het halen van het beweegdiploma is verspreid over 20 lessen. Elke les staat een ander beweegthema centraal om de motoriek van de kinderen te ontwikkelen. Eerst wordt er gestart met een makkelijke vorm die kinderen beheersen en vervolgens wordt deze beweging uitgebreid naar iets moeilijker. Het kind zal zich elke keer aan nieuwe situaties aan moeten passen waardoor zij hun motorisch vermogen vergroten en meer mogelijkheden van bewegen ontdekken. Na  de 20 lessen zullen de kinderen tijdens een event, waarbij alle familie en vrienden natuurlijk van harte zijn uitgenodigd, het beweegdiploma uitgereikt krijgen.

 DSC_2145

Alle kinderen die komen gymmen kunnen lopen, dit is een vroeg vorm van evenwichtsbeheersing die een kind zichzelf heeft aangeleerd. Voor kinderen is evenwicht een enorm belangrijke vaardigheid die nog veel geoefend moet worden. Wanneer je gaat rennen, springen of zelfs voetballen is het noodzakelijk om je evenwicht te bewaren. Elke les komen evenwichtsoefeningen terug zodat kinderen in veel situaties het vermogen tot evenwicht kunnen oefenen, bijvoorbeeld door ze over banken of een lage balk te laten lopen. Als dit makkelijk gaat kunnen ze onderweg opdrachtjes uitvoeren en hindernissen nemen. We laten de kinderen elkaar zoveel mogelijk helpen om ook de sociale ontwikkeling te stimuleren.

 

In de les wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van dikke matten, omdat deze op het schoolplein of in de speeltuin ook niet aanwezig zijn. We leren ze van dingen af te springen en veilig te landen of hoe van iets hoogs af te komen als je niet durft te springen. De kinderen mogen zelf kiezen tot hoe hoog ze willen gaan, omdat elk kind een andere grens heeft.

 

Het plezier in bewegen staat natuurlijk centraal en ieder kind kan op zijn eigen niveau meedoen. Vanaf 3 jaar kunnen de kinderen al meedoen, mits ze zindelijk zijn.

Voor de eerste les trek je makkelijk zittende kleding aan en gymschoenen (geen buitenschoeisel). Elk kind krijgt 2 proeflessen om te kijken of ze het leuk vinden. De lessen worden gegeven op woensdagmiddag, klik hier voor de lestijden.

Download het inschrijfformulier voor het beweegdiploma hier.

NO COMMENTS

POST A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.